Ο Μάνης Χρυσόστομος τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη του ήρωα πιλότου

Loading...


Ο νέος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος ο Γ΄ (Παπαθανασίου) βρίσκεται στην περιοχή από χθες και σήμερα, Παρασκευή, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Σιών Παραλίας Βέργας, με την παρουσία προσκυνητών από τη Βέργα, τη Μικρή Μαντίνεια και την Καλαμάτα.

Στην πανήγυρη συμμετείχε, επίσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι Βέργας και Μικρής Μαντίνειας.

Συγκινητικές ήσαν οι στιγμές όπου εψάλη τρισάγιο για τον αδικοχαμένο Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο, που προχθές έδωσε τη ζωή του για την Πατρίδα, πιλοτάροντας το μοιραίο Mirage 2000-5.

Ο δήμαρχος Παν. Νίκας και στον Ιερό Ναό και στην τράπεζα που παρατέθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας από κατοίκους και εκπροσώπους της Βέργας, μίλησε με θερμά λόγια για τον πανάξιο νέο Μητροπολίτη Μάνης.

Τόνισε δε πως οι Μανιάτες και η Μάνη είναι, πράγματι, τυχεροί, γατί έχουν ως Μητροπολίτη, κληρικό πανελλήνιας εμβέλειας για την πνευματικότητα, το μορφωτικό επίπεδο, το ήθος, την εκκλησιαστική, αλλά και την κοινωνική προσφορά του.tilegrafima.gr