Ο Φθιώτιδος Συμεών στο Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Στυλιανής

Loading...


του Κωνσταντίνου Καραμεσίνη
Πέρασαν 40 ημέρες από την κοίμηση της μακαριστής Γερόντισσας Στυλιανής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης.

Η Γερόντισσα αγάπησε και αγαπήθηκε από τον κόσμο τόσο πολύ που όλοι όσοι τη γνώρισαν νοιώθουν την απουσία της. Κάθε Παρασκευή για τη Γερόντισσα και το Μοναστήρι είναι μια ξεχωριστή ημέρα είχε καθιερωθεί να τελείται η εβδομαδιαία Ιερά Αγρυπνία της Μονής.

Αυτή την ημέρα, Παρασκευή, 15-11-2019, που τόσο πολύ αγάπησε όλη η αδελφότητα της Μονής αλλά και ο απλός κόσμος επέλεξαν οι μοναχές της αδελφότητας να τελέσουν το Σαρανταήμερο της. Από νωρίς άρχισαν να καταφθάνουν τα πνευματικά παιδιά της Γερόντισσας και πλήθος κόσμου.

Το μεγάλο καθολικό της Μονής, που με τόση αγάπη επιμελήθηκε η Μακαριστή Γερόντισσα, φάνηκε πολύ μικρό για να τους φιλοξενήσει. Στο μνημόσυνο χοροστάτησε ο νεοκλεγείς που, παρότι το πρωί του Σαββάτου γινόταν η ενθρόνιση του στη Λαμία, δεν σκέφθηκε ούτε στιγμή να μην παραστεί στο Μνημόσυνο της αγαπημένης του Γερόντισσας. Όλοι οι πιστοί που βρίσκονταν στο Ναό συγκινήθηκαν από τον πολύ ζεστό λόγο που εκφώνησε ο Σεβασμιότατος.

Διαβάστε εδώ:  Συγκινητικές στιγμές στην "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" της Αρχιεπισκοπής με το αποχαιρετιστήριο του Φθιώτιδος Συμεών

Όσοι γνώριζαν από κοντά την Γερόντισσα συμφώνησαν με το λόγο του Σεβασμιοτάτου. Η Γερόντισσα Στυλιανή δεν έπαψε ποτέ να δίνει απλόχερα αγάπη σε όποιον προσέτρεχε κοντά της. Η ψυχή της ήταν ένα ανοιχτό τριαντάφυλλο που ευωδίαζε και δεχόταν όλους με υπομονή και καρτερικότητα, να πάρουν κάτι από την ευωδία της. Ήταν, όπως είπε ο Σεβασμιότατος, η Μάνα μας, μια Μάνα που υπέμενε και διακονούσε πολλά παιδιά χωρίς καμία διάκριση.

Γερόντισσα μας πρέσβευε, υπέρ ημών των αμαρτωλών από τον τόπο που ο Κύριος μας σου είχε ετοιμάσει. Κάθε φορά που θα επισκεπτόμαστε τη Μονή που τόσο αγάπησες, θέλουμε να μας δίνεις και πάλι την ευχή σου

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr