Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στη Λαμία – Η πρώτη Θεία Λειτουργία του μητροπολίτη Συμεών παρουσία σύσσωμου του λαού

Loading...


Αποστολή ΛΑΜΙΑ – Γιώργος Θεοχάρης – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Ιστορικές στιγμές για την τοπική Εκκλησία εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό του ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της .

Το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του , συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου.

Στην ιδιαίτερη σημασία της ενθρόνισης αναφέρθηκε ο στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος σήμερα ολοκλήρωσε το έργο του ως Τοποτηρητής της μητρόπολης Φθιώτιδος πλέκοντας ταυτόχρονα το εγκώμιο στον κ. Συμεών για τις πνευματικές και διοικητικές ικανότητες του .

«Προηγήθηκε η φήμη του Μητροπολίτου σας. Ο αδερφός μας Συμεών θα μιλήσει με το παράδειγμα του και όχι μόνο με τα λόγια του. Η φωνή του ποιμενάρχη σας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ιεραρχία» επισήμανε ο κ. Ιγνάτιος αναφερόμενος στην πολυδιάστατη προσωπικότητα του νέου Ποιμενάρχη .

Διαβάστε εδώ:  Ο Φθιώτιδος Συμεών στο Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Στυλιανής

Στη συνέχεια ο νέος Ποιμενάρχης κ. Συμεών με τον λόγο του αγκάλιασε τον λαό που κατά διαστήματα χειροκροτούσε και βροντοφώναζε ΑΞΙΟΣ στον νέο πνευματικό πατέρα τους, στον Ιεράρχη που θα αλλάξει και αναμορφώσει πολλά στην μητρόπολη του, όπως ο ίδιος εξήγησε στον ενθρονιστήριο λόγο του ξεκινώντας εξόρμηση στα προσκυνήματα και στα χωριά της Μητροπόλεως του από την ερχόμενη εβδομάδα .

Όπως είπε χτες στο επίσημο γεύμα μετά την ενθρόνιση του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών « ο Συμεών έχει ικανότητα και προσόντα που συνεχώς τα ενισχύει »

Εκ μέρους των τοπικών αρχών τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση για μία εποικοδομητική συνεργασία μητρόπολης και περιφέρειας για την θρησκευτική και κοινωνική ανάπτυξη της μητροπολιτικής περιφέρειας .

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ -VIDEO ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Κ. ΣΥΜΕΩΝtilegrafima.gr