Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνης στη Λέρο (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Νίκος Φραντζής

Βίντεο: Λευτέρης Παραπονιάρης

Με  και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου .

Το εσπέρας της παραμονής, Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 7:30΄μ.μ., ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, του Ιερού Κλήρου της Νήσου, αλλά και αρκετών παρεπιδημούντων ιερέων.

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

Μετά τον Εσπερινό, έλαβε χώρα η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Μαρίνας στους δρόμους της πόλεως και στο ομώνυμο λιμάνι, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Λέρου, του Τιμίου Σταυρού και των εξαπτερύγων, του Ιερού Ευαγγελίου, του Ιερού Κλήρου, των Μητροπολιτών, των τοπικών Αρχών, και πλήθος πιστών.

Δέησις κατά το έθος εψάλλη προ του Αστυνομικού Τμήματος, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας του κατά ξηρά, θάλασσα και αέρα φιλοχρήστου στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, ως επίσης υπέρ των δημοτικών αρχόντων και του ευσεβούς λεριακού λαού του ενταύθα και των όπου γης ευρισκομένων αδελφών ημών Λερίων.

Η Φιλαρμονική του Δήμου και άγημα των ανδρών του πολεμικού ναυτικού απέδωσαν τις κεκανονισμένες τιμές.

Μετά την ιερά λιτάνευση ακολούθησε ιερά παράκληση υπό του Μητροπολίτου μας, ο οποίος εμοίρασε τον άρτο στο ευσεβές εκκλησίασμα.

Το πρωί της Κυριακής 17 Ιουλίου, ετελέσθη ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τον θείο λόγο, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θ.Λειτουργία, κήρυξε ο Μητροπολίτης  και ο ιεροκήρυκας αρχιμ. Στέφανος Κατές, οι οποίοι ανεφέρθησαν στον βίο της Αγίας Μαρίνας.

Οι χοροί των καλλίφωνων ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των πρωτοψαλτών κ.Αναστασίου και Ραφαήλ Χατζηλάρη, έψαλλαν θαυμάσια με τις χορωδίες τους, αποδίδοντας με βυζαντινό λέρικο ύφος τους ύμνους και τα τροπάρια της Αγίας και ύψωσαν πνευματικά το εκκλησίασμα, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θ.Λειτουργία.

Μετά την Θ.Λειτουργία ο εφημέριος π.Σωφρόνιος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη, τον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς, στο παρακείμενο ενοριακό κέντρο, παραθέτοντας παραδοσιακά νηστίσιμα κεράσματα.

Ο Μητροπολίτης  ευχαρίστησε τον εφημέριο και το εκκλ.συμβούλιο για την όλη οργάνωση και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και η Αγία να πρεσβεύει στον Κύριο της δόξης υπέρ του ευσεβούς Λεριακού λαού.

Το απόγευμα της Κυριακής ετελέσθη το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και η γιορτή λήξης των κατηχητικών της Ενορίας.

 

 

 

 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr