Μονεμβασία: Εσπερινός για την Παναγία Χρυσαφίτισσα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα τελέσθηκε χθες ο Πανηγυρικός Εσπερινός εορτασμού της Παναγίας Χρυσαφίτισσας, Πολιούχου της Μονεμβασίας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μάνης αναφέρθηκε σε τρεις από τις αρετές του Προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου, την πίστη, την ταπείνωση και την υπακοή που έδειξε στο θέλημα του Θεού για την ενσάρκωση του Υιού του. Επίσης, ευχαρίστησε αδελφικώς το Μητροπολίτη Σπάρτης για την τιμητική του πρόσκληση, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ιερά Πανήγυρη.

Πλήθος πιστών από τη Λακωνία και τους γύρω νομούς προσήλθαν στην γραφική Καστροπολιτεία, όπου βρίσκεται ο ιστορικός Ναός της Παναγίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ακολουθία και να λάβουν την ευλογία της Μεγαλόχαρης Χρυσαφίτισσας.

Παρέστησαν Εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Τους ύμνους της ασματικής Ακολουθίας απέδωσε ο Βυζαντινός Χορός «Μελωδοί» υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου Νικολάου Ταπραντζή.tilegrafima.gr