Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Ευδοκίμου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016, εορτή του Αγίου Ευδοκίμου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως και ακολούθως το ιερό υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Ευδοκίμου.

Ο χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της πόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγγέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης εκήρυξε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, μαζί με τον ιερό κλήρο ετέλεσαν το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Ευδοκίμου, εξ αφορμής της εορτής του Αγίου Ευδοκίμου. Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε με εγκάρδια λόγια για τη ζωή και το έργο του προκατόχου του και ζήτησε τόσο από τους Ιερείς όσο και από τον κόσμο να μνημονεύουν τον μακαριστό Ποιμενάρχη του Παγγαίου.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία:

IMG_1854.jpg
IMG_1862.jpg
IMG_1867.jpg
IMG_1880.jpg
IMG_1885.jpg
IMG_1892.jpg
IMG_1898.jpg