Μέγας Παρακλητικός Κανόνας στην Ι.Μ. Προφήτου Ηλίου Ζαχόλης (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΤΗΝ

Τα Μεντουργιάνικα Δερβενίου και το εκεί Ι. Μετόχιο της Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης επισκέφτηκε ο προκειμένου να χοροστατήσει, σύμφωνα με το εκδοθέν πρόγραμμά του, στην Ι. Ακολουθία του

Τον Σεπτό Ποιμενάρχη Κορίνθου πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ και οι Διάκονοι του, ενώ συμπροσευχήθηκε μαζί τους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ευρωστίνης Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Ιωάννης Γιαννακάς.

Ωφέλιμους και πνευματικούς λόγους προς την Μοναστική Αδελφότητα και τους παρισταμένους ευσεβείς Χριστιανούς απηύθηνε ο κ. Απόστολος Νικολαΐδης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως μητέρας του Κυρίου και Θεού μας αλλά και ως μητέρας όλων των Χριστιανών, στην οποία ακόμα και οι πλέον βλάσφημοι προστρέχουν και αναζητούν στην σκέπη Της την ανακούφιση και την παρηγοριά. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι η Παναγία μητέρα μας βρίσκεται πάντοτε κοντά μας έτοιμη να παράσχει σε όλους την βοήθεια και την μεσιτεία της «προς το συμφέρον της αιτήσεως».

Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου μοίρασε στους πιστούς από μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως ευλογία, ευχόμενος παράλληλα «καλό και ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο».