Μαρωνείας Παντελεήμων προς ηλικιωμένους: Θέλουμε να είστε στην πρώτη γραμμή

Loading...


Σχεδόν 600 μέλη αριθμεί σήμερα το δεύτερο ΚΑΠΗ που στεγάζεται στο ισόγειο του πολυλειτουργικού κέντρου της πόλης μας

Της Όλγας Τσιούλφα

«Κάποτε ένας τύραννος βασιλιάς, που είχε ανέβει στο θρόνο του σε νεαρή ηλικία, είχε δώσει την εντολή να εξοριστούν όλοι οι ηλικιωμένοι γονείς και συγγενείς των υπηκόων του. 
Οι υπήκοοι μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά υπάκουσαν στην εντολή του βασιλιά τους. Αντιστάθηκε μόνο ένας ο οποίος έχοντας μεγάλη αγάπη στον πατέρα του, αποφάσισε  να τον κρύψει σε σπίτι που φρόντισε να μην είναι ορατό, ώστε να προδοθεί στον βασιλιά. Ο καιρός πέρασε και ο τύραννος βασιλιάς έθεσε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόβλημα στους υπηκόους του και έδωσε την εντολή να το λύσουν. Κανένας δεν τα κατάφερε, όμως ο νεαρός που αποφάσισε να κρύψει τον πατέρα του, ζήτησε τη βοήθεια του στη λύση του προβλήματος. Τότε ο μοναδικός ηλικιωμένος του βασιλείου είπε στο γιο του να πάει στο βασιλιά και να του πει: «Λύσε εσύ πρώτος το πρόβλημα και εμείς θα ακολουθήσουμε». Αυτό ακριβώς είπε στο βασιλιά ο νεαρός. Τότε ο βασιλιάς αποκρίθηκε: «Υπάρχει ηλικιωμένος σε αυτό το βασίλειο πιάστε τον!».

Αυτή την ιστορία είπε στα μέλη του Β ΚΑΠΗ Κομοτηνής ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας, συμμετέχοντας στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους το πρωί της Παρασκευής. «Έχετε σοφία γιατί έχετε «φάει τη ζωή με το κουτάλι» είπε στους ηλικιωμένους» και τους κάλεσε να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία ζωής στις νεότερες γενιές. «Τα παιδιά μας σήμερα τη ζωή προσπαθούν να τη μάθουν μέσα από τα βιβλία και μέσα από τους υπολογιστές, αλλά αυτό όμως είναι θεωρία. Θεωρία χωρίς την πράξη δε γίνεται και εμείς γι΄αυτό σας αγαπάμε. Θέλουμε να είστε στην πρώτη γραμμή για να δείχνετε και εμάς το δρόμο, γιατί εάν περπατάμε μόνοι μας, σίγουρα θα πάμε σε λάθος δρόμο».  

Ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε επίσημα το ΚΑΠΗ ο μητροπολίτης και εισέπραξε χειροκροτήματα και ειλικρινή αγάπη από τους ηλικιωμένους.

600 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ

Σχεδόν τα 600 μέλη έφτασε το Β ΚΑΠΗ Κομοτηνής, στα οποία παρέχονται διάφορες υπηρεσίες. Ιατρική περίθαλψη, συνταγογραφήσεις, δράσεις φυσιοθεραπείας προσφέρονται στους ηλικιωμένους. Πρόσφατα ο δήμος Κομοτηνής εφαρμόζοντας τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού ενέταξε και τα μέλη του ΚΑΠΗ στις δράσεις του, προκειμένου οι ηλικιωμένοι να ωφεληθούν από τις προσαρμοσμένες αθλητικές δραστηριότητες των επιστημόνων φυσικής αγωγής.  Στις επόμενες δράσεις όπως ανακοίνωσε στα μέλη του ΚΑΠΗ, ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του δήμου Κομοτηνής Ν. Σωτηρακόπουλος θα ξεκινήσει και η εκμάθηση παραδοσιακών χορών.

1
Στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΚΑΠΗ συμμετείχε και η χορωδία του Δήμου Κομοτηνής  «Ο Εύμολπος».