Μαντινείας Αλέξανδρος προς τους μαθητές: «Με πρότυπο τον Ιησού Χριστό» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο για τη νέα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο . Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές παρακολούθησαν την τελετή, ελπίζοντας η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα να είναι καρποφόρα και δημιουργική.

Στην τελετή του αγιασμού εκτός από τη διευθύντρια κυρία Λιακοπούλου Ευστρατία, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Κατσίρης και Γιώργος Ρουμελιώτης, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές παρακολούθησαν την τελετή, εκφράζοντας την ευχή η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα να είναι ελπιδοφόρα και δημιουργική και να μην υπάρξουν προβλήματα, αφού δυστυχώς, δεν ξεκινά με τα καλύτερα δεδομένα, αλλά με μια γενικότερη αναστάτωση στον εκπαιδευτικό χώρο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος ανέφερε ότι όταν κάνουμε μια αρχή έχουμε κι έναν στόχο, να επιτύχουμε εκείνο που επιθυμούμε, έτσι και οι μαθητές έχουν στόχο να μάθουν γράμματα και να διαπλάσουν χαρακτήρα. «Για να πετύχει αυτό, πρέπει να υπάρχει κάποιο πρότυπο το οποίο είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός», είπε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας τόνισε ότι το ωραίο ταξίδι της γνώσης συνεχίζεται μετά από τις διακοπές για τους μαθητές, ένα ταξίδι δύσκολο με οδηγό τους καθηγητές και συνοδοιπόρους τους γονείς.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής μίλησε μεταξύ άλλων για τη συντήρηση του ιστορικού αυτού κτιρίου, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα, και τόνισε ότι οι άμεσες παρεμβάσεις θα γίνουν άμεσα, ώστε να υπάρχει ασφάλεια.

Η διευθύντρια Λιακοπούλου Ευστρατία ευχήθηκε καλή δημιουργική σχολική χρονιά. «Τα μέλη της σχολικής κοινότητας συνεργαζόμαστε προσπαθώντας να υποστηρίξουμε τους μαθητές και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι με αξίες, με γνώσεις και ικανότητες», είπε.

agiasmos_1ogimnasio_2016_1.jpg
agiasmos_1ogimnasio_2016_3.jpg
agiasmos_1ogimnasio_2016_4.jpg
agiasmos_1ogimnasio_2016_5.jpg
agiasmos_1ogimnasio_2016_6.jpg