Κοζάνη: Μεγαλοπρεπής λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας

Loading...


ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας έφτασε στην πόλη της Κοζάνης το απόγευμα της Παρασκευής, με τιμές και παρουσία αρκετών πιστών που την υποδέχθηκαν, ενώ συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην καθιερωμένη λιτανεία από τον Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μέσω κεντρικών οδών, στο μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη, το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά 8 Μαΐου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.

Ειδικότερα, η εικόνα Παναγίας της Ζιδανιώτισσας, αναχώρησε με τιμές από το μοναστήρι για την πόλη της Κοζάνης, την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής. Η εναρκτήρια Ακολουθία του Πάσχα εψάλει στην Ι. Μονή της Παναγίας Ζιδανίου προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου, παρουσία ιερέων και κατοίκων της περιοχής και στη συνέχεια η εικόνα αναχώρησε σε στρατιωτικό τζιπ συνοδευόμενη από την Τροχαία Κοζάνης, για τον Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοζάνη.

Η άφιξη έγινε παρουσία εκατοντάδων πιστών, ενώ στο διάβα της η πομπή είχε περάσει από τις Κοινότητες της Αιανής, της Κερασιάς, της Ροδιανής, της Αγίας Παρασκευής, της Λευκοπηγής, του Πρωτοχωρίου και της Λευκόβρυσης, όπου έγινε δέηση και οι πιστοί προσκύνησαν την ιερή εικόνα. Εντωμεταξύ εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν στη λιτανεία που έγινε την Κυριακή το απόγευμα, με κατεύθυνση τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης.
Η εικόνα θα παραμείνει στην Κοζάνη μέχρι και την 1η Αυγούστου 2016.

φωτο: Χρήστος Μπλέτσος-Δημήτρης Στραβού

Β.Σ.tilegrafima.gr