Κορίνθου Διονύσιος: «Να έχουμε υπακοή στο Ευαγγέλιο και την Εκκλησία» (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο την Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος πλαισιούμενος από τους Παν/τους Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ και π. Αθανάσιο Πέζο ως και τους διακόνους του.

Στην ομιλία του ανέλυσε την Αποστολική περικοπή τονίζοντας τους λόγους του Απ. Παύλου ότι πρέπει να αρέσουμε ο καθένας πρωτίστως στον πλησίον μας προκειμένου να τον οικοδομούμε με την υπομονή, την πίστη και την καθαρότητα μας και όχι να αρέσουμε στον εαυτό μας εγωιστικά και αυτάρεσκα, απωθώντας έτσι με τον τρόπο μας τους αδελφούς μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και τηρώντας το Πρόγραμμα, που εκπόνησε για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία τελέσθηκε στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στις Κεγχρεές και ομίλησε στους πιστούς για την ευλογημένη περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, την αγιότητα της Παναγίας καθώς και για την μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που περίτρανα κηρύττει ότι ο Χριστός είναι ο Σωτήρας του κόσμου.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχαριστώντας τον Εφημέριο Παν/το Αρχιμ. π. Μακάριο Μπογιατζόγλου και κάλεσε τους πιστούς επιδείξουν υπακοή εις τους Ευαγγελικούς λόγους και σε όσα η Εκκλησία μας διδάσκει.

104_9634.JPG
104_9650.JPG
104_9652.JPG
104_9656.JPG
104_9671.JPG