Καλαμπάκα: Ιεράρχες και πιστοί υποδέχθηκαν την Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με επισημότητα και ευλάβεια η Καλαμπάκα υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης την Τιμία Κάρα του Πολιούχου της Αγίου Βησσαρίωνος.

Όπως συνηθίζεται, η υποδοχή έγινε στα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος, υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα και Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Την Τιμία Κάρα, προερχόμενη από την ιερά Μονή Δουσίκου Πύλης, έφερε στην πόλη ο Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος και την υποδέχθηκαν αρκετοί Καλαμπακιώτες που παρακολούθησαν στη συνέχεια τον μέγα Εσπερινό της εορτής του Τιμίου Σταυρού, που τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Την Παρασκευή 14η Σεπτεμβρίου (Παραμονή της εοερτής του Αγίου Βησσαρίωνος):
• Το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος. Η τελετή της Υψώσεως του Τιμ. Σταυρού γίνεται μετά τη Δοξολογίαν του Όρθρου (περί ώραν 8.45΄ π.μ.)
• Το απόγευμα και περί ώραν 7.00΄, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό θα τελεσθεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου, κατά τον οποίον θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος , συμπαραστατούμενος υπό των Σεβ. Μητροπολιτών: Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Γρεβενών κ. Δαυίδ και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου.

• Μετά τον Εσπερινό και περί ώραν 8. 15΄ μ.μ. θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου, δια των οδών Βλαχάβα και Τρικάλων. Στην κεντρική πλατεία, Ρήγα Φερραίου, θα ευλογηθεί η Αρτοκλασία και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαυίδ. Κατόπιν θα γίνει η επιστροφή δια των ιδίων οδών στον Μητροπολιτικό Ναό για την Απόλυση.

Το Σάββατο 15η Σεπτεμβρίου, ημέρα της εορτής:
Το πρωί και ώρα 7.30΄ θα ψαλθεί ο πανηγυρικός Όρθρος, κατά τον οποίον θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα προεξάρχει της Θ. Λειτουργίας και θα κηρύξει τον θείο Λόγο.tilegrafima.gr