Η Σχολή Βελλάς τίμησε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, το Σύλλογο Αποφοίτων της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς πραγματοποίησαν εκδήλωση εις τιμήν και μνήμην του ιδρυτού της Σχολής Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σπυρίδωνος Βλάχου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση εκ της Σχολής, η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, στους χώρους της Σχολής Βελλάς. Τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, μνημόσυνο εις μνήμην του ιδρυτού της Σχολής και ακολούθησε φιλολογικό μνημόσυνο με ομιλητές τους Βελλαΐτες: κ. Ιωάννη Γιώσα, Φιλόλογο-Συγγραφέα, με θέμα: «Σπυρίδων Βλάχος: Η Εθνοπατριωτική και κοινωνική διάσταση του έργου του» και κα Μαρία Δελή, Πτυχιούχο του Προγράμματος Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς, με θέμα: «Ιαμβικοί Κανόνες του Ιωάννου Δαμασκηνού, Υμνολογικά ερμηνευτικά σχόλια και μουσικολογική ανάλυσή τους».

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr