Η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Βελγίου (φωτο)

Loading...


Παρόντες και Ιερομόναχοι του Αγίου Όρους

Βρυξέλλες – Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου ο νέος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ετέλεσε την πρώτη του θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης Βελγίου με κατάνυξη και με την απαιτούμενη μεγαλοπρέπεια.

Μαζί του συλλειτούργησαν ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σίμων (Πατριαρχείον Μόσχας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ευμενείας κ. Μάξιμος (Βοηθός Επίσκοπος Μητροπολίτου Βελγίου), Ρεμεζιάνας κ. Ανδρέας (Πατριαρχείον Σερβίας) και Αριανζού κ. Βαρθολομαίος. (Βοηθός Επίσκοπος Μητροπολίτου Γερμανίας).
Δέκα τέσσερεις Ιερείς και τέσσερεις Διάκονοι έλαβαν επίσης μέρος στη Θεία Λειτουργία μεταξύ των οποίων και ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης που εκπροσωπούσε προσωπικά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Αρχιμανδρίτες, Ιερομόναχοι του Αγίου Όρους, Έλληνες και άλλοι  ορθόδοξοι Ιερείς. Η Θεία Λειτουργία έγινε κυρίως στα ελληνικά αλλά ακούστηκαν εκφωνήσεις και δεήσεις στα γαλλικά, ολλανδικά, γερμανικά, σλαβονικά, σερβικά. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Βελγίου και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαίας κ. Αθανάσιος παρίσταντο μέσα στο Άγιο Βήμα προσευχόμενοι. Μιά από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν ο Μητροπολίτης Βελγίου κοινώνησε τον γέρονταπατέρα του και αμέσως μετά του ασπάσθηκε το χέρι.

Μέσα στο Ναό πλήθος κόσμου συμμετείχε στη λειτουργική αύτή πανδαισία ενώ παρίστατο πάλι και ο Έλληνας Πρέσβης στο Βέλγιο κ. Κ. Χαλαστάνης, η εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπ. Παιδείας και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Βρυξελλών κ. Αλεξάκης.

Σημαντική επίσης η παρουσία του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου της Λιέγης κ. Jean-Pierre Delville μαζί με τον πρωτοσύγκελλό του Abbé Alphonse Borras.

Ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας με συγκίνηση αλλά και χαρά ιδιαίτερη ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχήθηκε για τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης που έρχονται υπενθυμίζοντας πως, πρώτα και πάνω από όλα, τα Χριστούγεννα είναι γεγονός εκκλησιαστικό και μόνο μέσα στην Εκκλησία μπορεί κανείς να νοιώσει το μυστήριό του.

1
1
1
1