Η Πανήγυρις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών , η Σύναξη των και λοιπών Ασωμάτων και ουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων.

Στον εόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2016 χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα παρουσία πλειάδος ιερέων και πλήθους πιστών. Τους ύμνους της ακολουθίας απέδωσαν κατανυκτικά χοροί Ιεροψαλτών της Πόλεως μας, υπό την διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ι. Ναού κ. Νεκταρίου Λαμπρόπουλου και κ. Νικολάου Μπακαλού.

Διαβάστε εδώ:  Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Χρυσόκαστρο Παγγαίου (BINTEO & ΦΩΤΟ)
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, με την τιμητική παρουσία αγήματος της Σχολής Πεζικού, της φιλαρμονικής, των τμημάτων Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών καθώς επίσης και με την συμμετοχή Εκπολιτιστικών Συλλόγων.ς.
Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος μετέβη στην Κύμη, για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης – Ιεροκήρυξ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ετελέσθη ο μεθέορτος Εσπερινός και εψάλη το Κτητορικό Μνημόσυνο, στο οποίο μνημονεύθηκαν και τα ονόματα των κεκοιμημένων ιερέων, ευεργετών, δωρητών και συνεργατών του Ιερού Ναού και εξαιρέτως των εκ Μικράς Ασίας προσφύγων, οι οποίοι έφεραν την Ιερά Εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ στην Πόλη μας και πρωτοστάτησαν στην ανέγερση του περικαλλούς Ιερού Ναού.

imx_esperinos-ag-taxiarxon-xalkidos-7112016-001 imx_esperinos-ag-taxiarxon-xalkidos-7112016-004