Ι.Μ. Λέρου: Εορτασμός Οσίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά

Loading...


Ι.Μ. Λέρου: Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στη Λέρο η μνήμη του Οσίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά την Τρίτη 6 Ιουνίου, στο ομώνυμο παρεκκλήσι στην περιοχή «Γερμανός» που ανήγειρε η ευσέβεια της οικογενείας Δημητρίου και Άννης Αναστασίου.

Όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Λέρου: «Ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.

Το πρωί της Τετάρτης 7-6-2017, στον ίδιο Ναό, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας αναφερθείς στον βίο του Οσίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά, εξαίροντας την μορφή και το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο του Οσίου.

Διαβάστε εδώ:  Με παραδοσιακό τρόπο η εορτή του Αγίου Πνεύματος στα Περγαντέικα Αναβρυτής (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον ιερό κλήρο, τους ιεροψάλτες και το εκκλησίασμα που του ευχήθηκαν «έτη πολλά».

Τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, είχαν προσέλθει στον ευπρεπισμένο και σημαιοστολισμένο Ναό, ο Δήμαρχος κ.Μιχ.Κόλιας και ευσεβείς προσκυνητές, οι όποιοι τίμησαν την εορτή του Οσίου, αλλά και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου μας, ο οποίος χάριτι Θεία φέρει το όνομα του Οσίου Πατρός Παϊσίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι κτήτορες παρέθεσαν παραδοσιακά γλυκίσματα και καφέ. Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους κτήτορες και τους ευχήθηκε όπως Κύριος ο Θεός, δια πρεσβειών του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου, χαρίζει πλούσια τα αγαθά Του».