Η Καλαμάτα εορτάζει την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή

Loading...


Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη, η Καλαμάτα θα εορτάσει την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Υπαπαντή.
Σήμερα, παραμονή της Εορτής, στις 6.30, στο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθεί πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννου. Το Σάββατο, κυρία ημέρα της Εορτής, θα τελεσθεί ο Όρθρος και πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου. Ευθύς αμέσως και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ενίσχυση και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

Την Εορτή έχουν προσκληθεί και θα τιμήσουν με την παρουσία τους, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης Ιγνάτιος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Δράμας Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας και Λαγκαδά Ιωάννης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Κώστας Ψυχάρης, με αφορμή την Εορτή, δήλωσε : «Ο φετεινός εορτασμός, συμπίπτει με άσχημες στιγμές που διανύει η Πατρίδα και οι συνάνθρωποί μας. Ας επικαλεσθούμε τη μοναδική ελπίδα που απέμεινε στον άνθρωπο, το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ας την παρακαλέσουμε να μας χαρίζει υγεία και να μας ενισχύει τη πίστη για ένα καλύτερο αύριο».