Η Υδρα τίμησε τον Πολιούχο της Αγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η ιστορική και ένδοξος νήσος την ετησία μνήμη του πολιούχου και προστάτου της .

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ενωρίς ο μικρός εσπερινός εις τον Ι. Ναόν του Αγίου και εν συνεχεία ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον Καθεδρικόν Ναόν της Παναγίας με την συμμετοχή των προσκληθέντων από τον Σεβ. Ποιμενάρχην Ύδρας, Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ.κ. Αντωνίου, Διευθυντού Ε.Κ.Υ.Ο. Στον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο άγιος Σαλώνων όστις και εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θ. Λόγον.

Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία εις τον πάγκαλον Ι. Ναόν του Αγίου Κωνσταντίνου ενώ τόν Θ. Λόγον εκήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβ. άγιος Πατρών.

Στην συνέχεια σχηματίσθηκε μεγαλειώδης λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε εις τον Καθεδρικόν Ναό. Μετά το πέρας της λιτανεύσεως παρετέθη επίσημον γεύμα προς τιμήν των προσκληθέντων Αρχιερέων εις το Επισκοπείον.

Διαβάστε εδώ:  Ο Αρχιεπίσκοπος και πλήθος Μητροπολιτών τίμησαν τον Χαλκίδος Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)

Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε χορός ψαλτών υπό την χοραρχίαν του Καθηγητή κ. Γεωργίου Ζήσιμου. Τις ιερές ακολουθίες μετέδωσε ο Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας. Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Εσπερινός της αποδόσεως και ο Παρακλητικός κανόνας του Νεομάρτυρος.

Την επομένη της πανηγύρεως τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, κτιτορικό μνημόσυνο, και η διανομή του μήλου του Αγίου.

Η χάρις και η ευλογία του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου να είναι μαζί μας!

idra_silitourgo1 idra_silitourgo2 idra_silitourgo3 idra_silitourgo7 idra_silitourgo8 idra_silitourgo10 idra_silitourgo11