Η Ι.Μ. Λαγκαδά τίμησε τον Αγιο Χαράλαμπο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την προσήκουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στην , η Μνήμη του , με επίκεντρο όλων των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων τον νεοαναγερθέντα φερώνυμο Ιερό Ναό, ο οποίος ευρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ευγηρίας Πρόνοιας «Χαραλάμπους Παπέ», εις την περιοχή του Μελισσοχωρίου.

Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, εκομίσθει υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου και Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως, απότμημα του Σεπτού Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου Χαραλάμπους, προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των παρισταμένων πιστών, και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του , ο οποίος και ομίλησε στο τέλος επικαίρος αναφερόμενος στο Βίο του Αγίου, προτρέποντας όλους να έχουν το αγωνιστικό φρόνημα που επέδειξε και ο σήμερα τιμώμενος μεγάλος Ιερομάρτυρας.

Το πρωί της 10ης Φεβρουαρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας διαβάστηκαν και τα κόλλυβα του σήμερα τιμωμένου Αγίου.

Διαβάστε εδώ:  Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκάδα προς τιμήν της "Μητέρας"

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας και μέσα σε κλίμα συγκινήσεως τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του Χαραλάμπους Παπέ, ευεργέτου και δωρητού του ομώνυμου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ευγηρίας Πρόνοιας, του οποίου την θεμελίωση (26-10-2012) και τα εγκαίνια (10-05-2016), ετέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, καθώς επίσης και της κατά σάρκα αδελφής αυτού κα. Ελένης Παπέ.

Καθ’ όλη την διάρκεια όλων των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως Ωραιοκάστρου και της Τοπικής Κοινότητος του Μελισσοχωρίου, καθώς επίσης και πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών.

Κράτα το