Η Ι.Μ. Κορίνθου τίμησε τη μνήμη της Αγίας Αννης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η ΣΤΗΝ

Χθες Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016, στον Ι. Ναό Αγίας Άννης τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του .

Τον. Μητροπολίτη πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, π. Αρκάδιος Ραζνύ, π. Αθανάσιος Πέζος, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Ιωάννης Δελημπαλτάς, π. Νικόλαος Μπιθαράς, π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, π. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, π. Βασίλειος Μητρογιάννης, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού π. Θεόδωρος Κεραμίδας και ο π. Αναστάσιος Ριζόγιαννης και οι Διάκονοί Του.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν πλήθος πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό, και τους Δημ. Συμβούλους, κ. Νικόλαο Σταυρέλη και Τιμολέοντα Πιέτρη.

Τη Διακονία του Θείου λόγου ο Σεβ. Ποιμενάρχης ανέθεσε στον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ο οποίος μίλησε για τον Ιερό θεσμό της οικογένειας και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν νέες οικογένειες. Ολοκλήρωσε το κήρυγμά του προτρέποντας τους πιστούς να έχουν εμπιστοσύνη στον Θεό και να επικαλούνται τις πρεσβείες των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και της Κυρίας Θεοτόκου.

Ακολούθησε Λιτανεία της Ι. Εικόνος στους δρόμους της συνοικίας υπό τον παιανισμό της φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε ευχές σε όλους τους παρισταμένους πιστούς, η Αγία Άννα να σκέπει όλους μας και να μεσιτεύει στον Κύριο και Θεό μας.

Σήμερα Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016, ο σεπτός ποιμενάρχης κ. Διονύσιος τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, πλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιο Καλαρά, π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Πρωτ/ρο π. Παντελεήμονα Ρωμέση και τους Διακόνους του, ενώ συμπροσευχήθηκαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος. και ο π. Φώτιος Πετρόπουλος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης τονίζοντας την βαθειά και ακέραιη πίστη τους στον Θεό και η οποία υπερνίκησε τους φυσικούς νόμους, ώστε σε μεγάλη ηλικία να γεννήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στην σήμερα εορτάζουσα Οσία Ευπραξία και στον βίο της εκφράζοντας παράλληλα εγκάρδιες ευχές προς την Γερόντισσα της Ι. Μονής, η οποία άγει τα ονομαστήρια της, και προσευχήθηκε στον Θεό να της χαρίσει πολλά και αίσια έτη, ώστε να συνεχίσει την διακονία της.

104_9017.JPG
104_9028.JPG
104_9047.JPG
104_9049.JPG
104_9058.JPG
104_9066.JPG
104_9085.JPG