Η Ι.Μ. Ιωαννίνων τίμησε τον Γερμανίας Αυγουστίνο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, τιμητική εκδήλωση για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας και Έξαρχο Κεντρώας Ευρώπης κ.κ. Αυγουστίνο, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου, καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, του δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα και λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεως των Ιωαννίνων.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Ιωαννίνων: «Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές και διδάσκαλοι της «Κατσαρείου Σχολής» Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων με απόδοση Βυζαντινών Ύμνων και Παραδοσιακών Τραγουδιών.

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, αναφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας κ.κ. Αυγουστίνου, ενθυμούμενος την εκεί διακονία και συνεργασία του με τον Άγιο Γερμανίας.

Ακολούθως ετιμήθη με τον Μετάλλιο Α΄ Τάξης Τιμής και Αξίας του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, που αποτελεί την ύψιστη τιμή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του αλλά και την έκπληξή του για την άρτια οργανωμένη τιμητική αυτή εκδήλωση ενώ αναφέρθηκε με πολύ συγκινητικά λόγια στην ιερατική διακονία και ποιμαντική προσφορά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Μαξίμου στον Ελληνισμό της Διασποράς αλλά ιδιαίτερα στην Μητρόπολη Γερμανίας, όπου και υπηρέτησε για 20 χρόνια (1988–2008), τονίζοντας παράλληλα το κενό της απουσίας του μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα και την μετέπειτα πορεία του στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την φήμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας την οποία έψαλαν τα μέλη της Χορωδίας, του λαού συμψάλλοντος και εκφωνούντος το «Άξιος».tilegrafima.gr