Η Ι.Μ. Δημητριάδος στηρίζει άπορους Βολιώτες φοιτητές

Loading...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων από προς την κοινωνική υπηρεσία της , προκειμένου να τους χορηγηθεί ένα μηνιαίο οικονομικό που ανέρχεται γύρω στα 50 ευρώ.

Οι πιο πολλοί είναι Βολιώτες φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις και βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική ανάγκη.
Οι φοιτητές αυτοί προσπαθούν να σπουδάσουν, να είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους και να προοδεύσουν έχοντας βέβαια να υπερπηδήσουν και το άγχος, την αγωνία που γεννά η οικονομική δυσκολία.

Η Μητρόπολη Δημητριάδος εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των άπορων Βολιωτών φοιτητών και έχει αναλάβει να τους στηρίζει με ένα μηνιαίο οικονομικό βοήθημα αξίας 50 ευρώ. Χρήματα που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα για τους άπορους φοιτητές, οι οποίοι συνήθως διαμένουν σε φοιτητική εστία και σιτίζονται δωρεάν από τη Λέσχη. Μάλιστα αυτό το ποσό το χρησιμοποιούν ακόμη και για να τακτοποιήσουν την οφειλή προς την εστία, καθώς δεν είναι πάντοτε δωρεάν η διαμονή, αλλά χρειάζεται η καταβολή ενός μικρού ποσού.
Πέρυσι βοηθιούνταν οικονομικά από τη Μητρόπολη 45 περίπου φοιτητές, ελάχιστοι εκ των οποίων σπούδαζαν και στο Βόλο.
Η χορήγηση του βοηθήματος ξεκινά από Οκτώβριο και ισχύει μέχρι και Μάιο.

Αυτές τις ημέρες οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μεταβαίνουν στην κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος στο Πνευματικό Κέντρο και καταθέσουν τη φορολογική δήλωση της οικογένειας και την βεβαίωση σπουδών την οποία λαμβάνουν από τη γραμματεία του Τμήματός τους.
Στη συνέχεια αρμόδια επιτροπή θα εξετάσει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά, προκειμένου να αποφασιστεί πόσοι και ποιοι από τους αιτούντες θα λάβουν το βοήθημα.
Η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Νάντια Παπαγεωργίου ανέφερε πως κατά μέσο όρο οι οικογένειες των φοιτητών που λαμβάνουν το βοήθημα έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι και 6.000 ευρώ. Είναι δηλαδή σε πολύ δύσκολη κατάσταση και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο άσχημα, όταν έχουν και δύο παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Πέρυσι είχαμε οικογένεια με τέσσερα παιδιά που ήταν φοιτητές και πήγαιναν στη Λάρισα για σπουδές. Ο ένας αποφοίτησε και τώρα είναι τα άλλα τρία αδέλφια. Επίσης με το βοήθημα της Μητρόπολης οι φοιτητές πληρώνουν και το ποσό στην εστία για τη διαμονή τους.

Παράλληλα από την κοινωνική υπηρεσία συγκεντρώνονται και σχολικά είδη για τους μαθητές άπορων οικογενειών, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε σχέση με πέρυσι φέτος έχουν συγκεντρωθεί λιγότερες ποσότητες. Βέβαια, όσα είδη μαζεύονται, αμέσως αποστέλλονται στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη.