Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η μεγάλη και παγκόσμια Θεομητορική εορτή των στην Ιερά και Φιλαδελφείας. Πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως για να τιμήσει το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και να συμψάλει τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός στην Ιερά Μονή Παναχράντου στο Ν. Ηράκλειο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο λόγο του ο κ. Γαβριήλ τόνισε τη σπουδαία και ιερή σημασία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, η οποία αποτελεί την βάση και την αφετηρία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου στο Ν. Ηράκλειο. Ο κ. Γαβριήλ, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στην προσφορά της Παναγίας στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας, η οποία τόσο με την ταπεινή Της υπακοή, όσο και με την απαράμιλλη αρετή Της εισέρχεται ως έμψυχος κιβωτός στο ναό του ουρανού, προτρέποντας παράλληλα όλους να καταφεύγουν πάντοτε μέσω της προσευχής στην αγκαλιά και προστασία Της, επιζητώντας την σωτηρία.

eorti-eisodiwn_015 eorti-eisodiwn_038 eorti-eisodiwn_040 eorti-eisodiwn_043