Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Νικήσιανη Παγγαίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος στην Νικήσιανη, η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό της Κωμοπόλεως.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : «Το εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μποτσουάνας κ. Γενναδίου με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων και Διακόνων και την παρουσία εκατοντάδων πιστών χριστιανών, κατοίκων της Νικησιάνης που προσήλθαν να ζητήσουν της Πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος αναφερόμενος στο ρόλο που διεδραμάτισε ο Ναός γενικώς στη ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ακολούθως έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στην κωμόπολη με επικεφαλής του λαού τις Πολιτικές Αρχές της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε εδώ:  Τα ονομαστήρια του Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, ο χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου όπου έψαλε κατά το τυπικό, εις το κέντρο του ναού τις αρχαίες Κατεβασίες των Χριστουγέννων, και εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας μετά του Σεβασμιωτάτου Μποτσουάνας, πλαισιωμένων υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως μας.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε αναφερόμενος στο νόημα της εορτής».tilegrafima.gr