Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Ττην παραμονή της εορτής, 24.5.2017, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Ψαροφαίου Πατρών, ετελέσθη ο Εσπερινός υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, εν πληθούση Εκκλησία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο πνευματικό νόημα της μεγάλης εορτής της Αναλήψεως.

Ανήμερα, 25.5.2017, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέπτυξε θεολογικά τα περί της εορτής της Αναλήψεως, χρησιμοποιήσας χωρία από τους Θεοφόρους Πατέρας της Εκκλησίας, όπως Επιφάνιο, Νικόδημο Αγιορείτη κ.λ.π.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Πατρών: Η απόδοση της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου (ΦΩΤΟ)

Κατέληξε δε ότι εν χαρά ζούμε στην Εκκλησία, όπως οι Απόστολοι στην Ιερουσαλήμ, έχοντες εν μέσω ημών την Παναγία μας και εν αγαλλιάσει προσμένομεν την χάριν του Παναγίου Πνεύματος, του Παρακλήτου, ο οποίος όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το 33ο Δημοτικό Σχολείο όπου συνομίλησε με τους Δασκάλους ( ο Διευθυντής και κάποιοι Δάσκαλοι, ήτο σπουδασταί του Σεβασμιωτάτου, όταν εδίδασκε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως), μίλησε στους Μαθητές και τους ευχήθηκε τα δέοντα.

Επίσης, επεσκέφθη το παρακείμενο Νηπιαγωγείο και ευχήθηκε επίσης στις Νηπιαγωγούς και στα παιδιά για την μεγάλη Εορτή.