Τέμενος στην Αθήνα: Αποσύρθηκε η διάταξη για τη χρηματοδότηση

Loading...


Σε απόσυρση της παραγράφου που προβλέπει τον τρόπο χρηματοδότησης του ΝΠΙΔ που θα διοικεί και θα λειτουργεί το ισλαμικό τέμενος προχώρησε η κυβέρνηση μετά τις έντονες παρατηρήσεις και προβληματισμούς που εξέφρασε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής επισήμανε πως «Θα μπορούσα να δεχθώ τα επιχειρήματά σας και να συμφωνήσω με την διάταξη. Εχω όμως επιφύλαξη στο ζήτημα χρηματοδότησης. Η διάταξη επιτρέπει σε Νομικά πρόσωπα από την αλλοδαπή να χρηματοδοτήσουν αυτό το ΝΠΙΔ και θα πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι διασφαλίζουμε την πηγή και ποιότητα των χρημάτων. Αποσύρετε την διάταξη περί χρηματοδότησης και να την επαναφέρετε μετά από συζήτηση ή να την τροποποιήσετε ώστε να εξασφαλίζεται ο έλεγχος των πηγών χρηματοδότησης».

Διαβάστε εδώ:  Κόντρες στη Βουλή για το τέμενος στην Αθήνα

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοινώνοντας την απόσυρση της παραγράφου που ρυθμίζει τον τρόπο χρηματοδότησης του τεμένους κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα σε συνεννόηση για την ορθή επαναδιατύπωση της ρύθμισης.tilegrafima.gr