Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Σμύρνης Βαρθολομαίου στην Κρήτη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Συναντήσεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό είχε χθες ο , συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιο Βερνιδάκη.

Ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαριστώντας για την επίσκεψη τον Μητροπολίτη Σμύρνης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Κρήτης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Μητροπολίτη Σμύρνης για διάφορα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία αλλά και θέματα που αφορούν στην πόλη. Ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε στο σημαντικό και διαχρονικό ρόλο της Εκκλησίας σε όλα τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν το Ελληνικό Έθνος και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει το έργο της, ιδιαίτερα σε περιοχές εκτός Ελλάδος, καθώς αποτελεί πνευματικό φάρο για τους απόδημους Έλληνες.

Διαβάστε εδώ:  Οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους στο επίκεντρο Εσπερίδας της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Ηρακλείου προσέφερε στον Μητροπολίτη Σμύρνης ένα αναμνηστικό μετάλλιο του Δήμου Ηρακλείου.
Ο Μητροπολίτης Σμύρνης βρέθηκε στην Κρήτη με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Μηνά, Πολιούχου του Ηρακλείου.