Εσπερινός του Αγίου Χαραλάμπους στο Αφράτιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Ενορία του Αφρατίου Χαλκίδος τον Προστάτη και Πολιούχο Ιερομάρτυρα Άγιο Χαράλαμπο τον Θαυματουργό με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Αφ’εσπέρας το Σαββάτο 9ης Φεβρουαρίου 2019 αρχής γενομένης με την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον οποίον συμμετείχαν χορεία πρεσβυτέρων και διακόνων με προεξάρχοντα τον Πανοσ Αρχιμ Τιμόθεο Μπαϊμπάκη Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος ο οποίος και κήρύξε τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα μεταξύ εκ των οποίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Χαλκιδεών κ. Χρήστος Παγώνης ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου κ. ά. Εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου ανα τας οδούς της Ενορίας την οποία λάμπρυνε η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων.

Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός – Γραμματέας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας και υιός του Εφημερίου της Ενορίας, Οικονόμου π. Δημητρίου Κουτσουρού με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας κ Γεωργίο Γερογιάννη Πρωτοψάλτη Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος τον Λαμπαδάριο Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Κανήθου Χαλκίδος κ Στυλιανό Καραβά και την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής και της Πόλεως Χαλκίδος.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννηςtilegrafima.gr