Εσπερινός της αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Φάρσαλα (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΤΗΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, το της Δευτέρας 22 Αυγούστου και ώρα 7:30΄μ.μ., χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και ομίλησε, επί τη εορτή της , ο οποίος τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας «Δεμερλιωτίσσης» Φαρσάλων.

 «Ένας ολόκληρος μήνας αφιερωμένος στο τίμιο πρόσωπο της Παναγίας μας. Από την πρώτη του μηνός ξεκινήσαμε να ψάλλουμε τον μικρό και τον μεγάλο παρακλητικό κανόνα με αποκορύφωμα την 14η και 15η Αυγούστου, που γιορτάσαμε την Κοίμηση και την εις ουρανούς Μετάστασή της, και απόψε έχουμε την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως και Μεταστάσεώς της και την 31η του μηνός κλείνει αυτό το «Πάσχα» του καλοκαιριού με την εορτή της καταθέσεως της τιμίας της ζώνης.

 Την ψάλλουν και την μακαρίζουν οι γενεές των ανθρώπων ήδη από την ώρα του ευαγγελισμού της.

 »Αθάνατος η Κοίμηση για τη Θεοτόκο», θα ξαναψάλλουμε αύριο στο δοξαστικό των αίνων, η οποία κατέστη η μητέρα της Ζωής.

 Ενώ φιλοξένησε μέσα της, στα μητρικά της σπλάσχα, στην παρθενική της μήτρα, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το πύρ της Θεότητος, το οποίο εσκήνωσε μέσα της και έγινε τέλειος άνθρωπος εκ των παρθενικών της αιμάτων και δανείστηκε σάρκα ο Υιός του Θεού, για να εισέλθει στον κόσμο σεσαρκωμένος, αυτό δεν της δημιούργησε τις προϋποθέσεις να μην γευτεί κι εκείνη το θάνατο.

 Με το θάνατό της λοιπόν, μας διδάσκει πως κανείς άνθρωπος δεν πρόκειται να απαλλαγεί από το γεγονός του θανάτου.

 Στο πρόσωπό της θεώνεται και η δική μας φύση δια του Ιησού Χριστού».

 Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Είναι το πρόσωπο που συνήργησε στη σωτηρία ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους. Είναι το πρόσωπο που δημιούργησε τις προϋποθέσεις να κατεβεί ο Θεός στη γη, να σαρκωθεί ο άσαρκος Υιός».

  Ακολούθως, προέστη της ιεράς λιτανείας και ευλόγησε τους άρτους στο προειρημένο Ιερό Προσκύνημα.