Εγκαίνια του πρότυπου νεανικού κέντρου του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στο Ψυχικό (φωτο)

Loading...


Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εγκαινιάσθηκε το πρότυπο Νεανικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού καθώς επίσης το κοινωνικό φροντιστήριο ξένων γλωσσών και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής-Βυζαντινής Αγιογραφίας για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά τον Αγιασμό ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσολίδης Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΗʼ Αρχ. Περιφερείας εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας, εξήρε το έργο του Αιδεσιμολ. Πρεσβυτέρου Γεωργίου Χριστοδούλου, υπευθύνου της Νεανικής Εστίας της ενορίας ενώ τόνισε ότι για πρώτη φορά υλοποιείται ένα τέτοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από Ιερό Ναό.

alt
alt

Σήμερα στο Νεανικό Κέντρο λειτουργούν 22 τμήματα συμπεριλαμβανομένων και των υπολοίπων δραστηριοτήτων ενώ απασχολούνται σε αυτά περισσότεροι από 250 σπουδαστές.

Οι αίθουσες υποστηρίζονται από σύγχρονες οθόνες smart TV και ελεύθερο Wi-Fi internet για τη διευκόλυνση των σπουδαστών και της κατήχησης γενικότερα.

alt
alt

Στην τρίωρη εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι αντιδήμαρχοι παιδείας και περιβάλλοντος του δήμου Φιλοθέης /Ψυχικού, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Νέου Ψυχικού, εκπρόσωποι φορέων του δήμου, καθηγητές του πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και υπάλληλοι του Υπουργείου περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.