Εγκαίνια Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Ι.Μ.Λαρίσης

Loading...


Με την Χάρη του Θεού και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, πολλών Ιερέων , Αρχόντων του Τόπου και κατοίκων της πόλεως Λαρίσης , πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 27 Μαρτίου 2013 , στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής Ιωάννου Κατσίγρα, τα επίσημα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου για την εξυπηρέτηση των ανέργων και ανασφάλιστων αδελφών μας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, δημιουργήθηκε με θεάρεστη πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και την αγαστή συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με τους ενεργούς πολίτες της Λάρισας, την Ιατρική Σχολή Λαρίσης, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, την Εταιρεία Δημόσιας Υγιεινής, το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Λαρίσης και τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην προσφώνησή του προς όλους τους παρευρισκομένους, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανέφερε ότι η δημιουργία και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου αποτελεί «οφειλή αγάπης» προς τους ανασφαλίστους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρούς και φάρμακα. Τόνισε δε ότι και αυτό το έργο είναι καρπός συνεργασίας, γεγονός που φανερώνει την «δύναμη» της Εκκλησίας, περί της οποίας γίνεται λόγος συχνά, και δεν είναι άλλη από την Ενότητα των ανθρώπων στο Όνομα του Χριστού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς.