Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο Λιμβούργο Βελγίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Genk λειτούργησε ο , την Κυριακή 2 Απριλίου, Κυριακή Ε’ των Νηστειών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του εκ των διακόνων της Ι π. Αντωνίου Ταρλίζου, ο οποίος θα υπηρετεί πλέον την φλαμανδόφωνη ενορία των Τριών Ιεραρχών Hasselt , της πρωτεύουσας του Λιμβούργου, της περιοχής Βορειανατολικά των Βρυξελλών.

Ο π. Αντώνιος, είναι έγγαμος, πατέρας τριών τέκνων, τα οποία σύντομα θα γίνουν τέσσερα, ελληνοφλαμανδός, ο οποίος χειροτονήθηκε διάκονος στις Βρυξέλλες την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ενώ μέχρι της εισδοχής του στον ιερό κλήρο διακονούσε ως ιεροψάλτης στην ιστορική Ενορία της Αμβέρσας.
Στο λόγο του ο εξήρε το μέγα της ιεροσύνης μυστήριο, έδωσε πατρικές συμβουλές στον νέο πρεσβύτερο και ευχαρίστησε την σύζυγο και τους οικείους του για την στήριξη στον δύσκολο δρόμο της διακονίας στον αμπελώνα του Κυρίου.

Διαβάστε εδώ:  Η Εορτή της 25ης Μαρτίου στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου (ΦΩΤΟ)

“Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών. Συ ει ο Θεός ημών ο ποιων θαυμάσια μόνος»! Ποια χαρά μπορεί να συγκριθή με την χαρά που ζούμε σήμερα; Ποιες λέξεις μπορούν να περιγράψουν το θαύμα που συμβαίνει σήμερα; Ποιο μυαλό μπορεί να καταλάβη την υψίστη τιμή που σού δίνεται, δηλαδή να βρίσκεσαι στο ιερό θυσιαστήριο προ του θρόνου του Κυρίου της δόξης; Σε λίγο θα τελής την αναίμακτη θυσία, θα διαμερίζης τον Αμνό του Θεού, για την ζωή και την σωτηρία του κόσμου…Στο σημερινό πολύμορφο κόσμο η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει να προσφέρει πολλά. Όποιος γνωρίζει την Ορθόδοξη Θεολογία και πράξη, καλείται να δώση απάντηση στην αναζήτηση του σημερινού ανθρώπου, τόσο θεολογική, όσο και ανθρωπολογική και υπαρξιακή. Η Ορθοδοξία σήμερα είναι περισσότερο από άλλοτε με ανοιχτή σκέψη και φορέας νοήματος”.

Στη χαρά του π. Αντωνίου παρευρέθηκαν κληρικοί της , χορεία ιεροψαλτών, αποδίδοντας ύμνους στα ελληνικά και τα φλαμανδικά, οικείοι και φίλοι του και πλήθος κόσμου.