Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Ιερό Μνημόσυνο στην Καισαριανή (φωτο)

Loading...


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής, λειτούργησε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Έτσι, στον περικαλλή Ναό του Αγίου Νικολάου, ετελέσθη αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κοζάνης κ. Παύλου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της τοπικής Εκκλησίας κ. Δανιήλ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος.

Ακολούθως ετελέσθη το εξάμηνο ιερό Μνημόσυνο του αειμνήστου αδελφού Βασιλείου Νικολάου, πατρός του ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Καλλινίκου Νικολάου.

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου ο κ. Δανιήλ με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στο πρόσωπο και στη ζωή του κεκοιμημένου, τονίζοντας ότι αξιώθηκε της ευλογίας να προσφέρει στον Θεό υιό ιερέα.

Τους αγίους Αρχιερείς επλαισίωσαν πολλοί ιερείς και διάκονοι, οι οποίοι προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν για την ψυχή του κεκοιμημένου αδελφού Βασιλείου.

Είθε ο Κύριος να του χαρίσει την αιώνια ανάπαυση.

alt
alt
alt
alt
alt