Τιμή στους Μαΐστορες της Ψαλτικής Γεράσιμο Πρεβεζιάνο και Απόστολο Παπαχρήστο

Loading...


Η Ιερά Μητρόπολη Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για δύο σημαντικούς Διδασκάλους της Ψαλτικής.

Για τους Γεράσιμο Πρεβεζιάνο και Απόστολο Παπαχρήστο, που πλέον δε βρίσκονται ανάμεσά μας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στους Μαΐστορες και Διδασκάλους της Ψαλτικής Τέχνης Γεράσιμο Πρεβεζιάνο και Απόστολο Παπαχρήστο διοργανώνει στο Αγρίνιο, η Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 06:30’ μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου, με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του Γερασίμου Πρεβεζιάνου (1994-2014) και ενός έτους από την θάνατο του Αποστόλου Παπαχρήστου (2013-2014).

Για τους αειμνήστους ιεροψάλτες θα μιλήσουν ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Θεόκλητος Λεγάτος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος.

Μελωδήματα του αειμνήστου Γερασίμου Πρεβεζιάνου θα αποδώσει η Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου, υπό την Διεύθυνση του κ. Ανδρέα Λανάρα και μουσικές συνθέσεις του αειμνήστου Αποστόλου Παπαχρήστου θα αποδώσει η Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό την διεύθυνση του κ. Νεκταρίου Δροσοπαναγιώτη. Τέλος θα γίνει προβολή DVD με ξεχωριστές στιγμές από τη ζωή και των δύο ιεροψαλτών».Ετικέτες