Τα Κύθηρα γιόρτασαν την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Με μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκαν χθες 24 Σεπτεμβρίου εορτή της Μεγαλόχαρης της Μυρτιδιώτισσας, οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της. Επίκεντρο των εορτασμών το Ιερόν Προσκύνημα των Μυρτιδίων, στις δυτικές ακτές των Κυθήρων, η πνευματική Ακρόπολις της νήσου, όπου ευρέθη και φυλάσσεται το πολυτιμότερο των Κυθηρίων κειμήλιο, η Ιερά Εικών της Θεομήτορος, η Μυρτιδιώτισσα, πηγή απείρων θαυμάτων ανά τους αιώνες και σημείο αναφοράς των απανταχού Γης Κυθηρίων.

Το απόγευμα της Τρίτης 23-9-14 τελέστηκε η ακολουθία του μικρού εσπερινού εις το καθολικό της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Μεγαλόχαρης. 

Στη συνέχεια χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας Κρήτης κ.Ευσεβίου και συγχοροστατούντων των παρισταμένων Ιεραρχών η Ακολουθία του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού εις το νέον Καθολικόν της Ιεράς Μονής. Ωρα 10 μ.μ.τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία εις το Καθολικόν της ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης μέχρι 2ας πρωινής. 24-9-2014, ώρα 7 π.μ. τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης και Σφακίων κ.Ειρηναίου.

Ακολούθησε Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης πέριξ της Ιεράς Μονής .Στις φετινές Εορταστικές Εκδηλώσεις κρίθηκε η συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Π.Ν. καθώς και αγήματος απόδοσης τιμών κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Πολιούχο και Προστάτιδα των Κυθήρων Παναγία Μυρτιδιώτισσα, μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη.

Η συμμετοχή του Π.Ν. ζητήθηκε ειδικά για φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από την Ένωση των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα (1864) καθώς το ΠΝ συμμετείχε σε όλες τις αντίστοιχες επετειακές εκδηλώσεις.Παρεβρέθησαν Αξιωματικοι Υπαξιωματικοι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του νησιού που συμμετείχαν στη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Μυρτιδιώτισσας.

Με την παρουσία του τίμησε ο βουλευτής Πειραιώς και Νήσων κύριος Κατσαφάδος που με πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την θεία λειτουργία και προσκύνησαν την εικόνα της Μεγαλόχαρης.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και είθε η Παναγία μας να μας έχει κάτω από την σκέπην της. 

 

 Ετικέτες