Συλλείτουργο επί την εορτή του Οσίου Μαξίμου του Γραικού στην Αρτα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Μαξίμου του Γραικού στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου στην περιοχή «ΤΡΙΓΩΝΟ» της Άρτας.

Του πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ο οποίος ομίλησε περιεκτικά για την πλούσια δράση και προσφορά του Οσίου Μαξίμου στην διαφώτιση και μετακένωση του γνήσιου Ορθοδόξου πνεύματος στο λαό των Ρώσων.

Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ο οποίος στο τέλος ευχαρίστησε θερμά το Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ για την παρουσία και τη συμμετοχή του στην πανήγυρη του τοπικού μας Αγίου, ευχόμενος όπως σύντομα αποπερατωθεί ο κυρίως Ναός ώστε να αξιωθούμε μέσα σ΄αυτόν να λατρεύουμε εις το εξής τον Πανάγαθο Θεό, δια πρεσβειών της Παναγίας της Παραμυθίας και του Οσίου Μαξίμου του Γραικού.

Της πανηγύρεως λάμπρυνε με τις βυζαντινές μελωδίες ο καλλιφωνότατος και μουσικολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Νικόδημος Καβαρνός και χορός Ιεροψαλτών του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Άρτης υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Κόκκινου.

DSC_0002.JPG
DSC_0004.JPG
DSC_0022.JPG
DSC_0048.JPG
DSC_0050c.JPG
DSC_0052.JPG
DSC_0052d.JPG
DSC_0082.JPG
DSC_0282.JPG
DSC_0339.JPG
DSC_0350.JPG


Ετικέτες