Στον Άγιο Παντελεήμονα Καμένων Βούρλων με αιχμηρές συμβουλές του Μητροπολίτου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής και του εξ Αμερικής Πρωτοπρ. π. Ιωάννη Ρόμα ανεψιού του αειμνήστου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού, ενώ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ιωάννης Συκιώτης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής και πλήθος πιστών από την περιοχή και παραθεριστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους άρχοντες και απευθυνόμενος στο λαό και μάλιστα εις τους παραθεριστάς Αθηναίους είπε: «Οι δικοί σας άρχοντες του κέντρου και της Πρωτευούσης δεν μπορούν να συγκριθούν με τους απλούς αληθινούς και ευσεβείς άρχοντες της Επαρχίας μας. Τους βλέπομε να δίνουν την δική τους μάχη παρά τις πιέσεις και την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα της Πατρίδος μας. Είναι δικά μας παιδιά, που βγήκαν από τις δικές μας χριστιανικές οικογένειες και έχουν αρχές για την στήριξη των οποίων μαζί αγωνιζόμαστε. Εδώ Εκκλησία και Πολιτεία έχουμε απόλυτη συνεργασία και υπηρετούμε τον δοκιμαζόμενο λαό μας. Μακάρι όλοι οι πολιτικοί να παραδειγματίζονται από τη σχέση αγάπης, που καλλιεργείται στην Επαρχία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Χωρίς τη συνεργασία αυτή εγκυμονείται ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Έθνους μας, που είναι ο διχασμός.

Μετά τη θεία Λειτουργία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναό παρέθεσε δεξίωση προς όλους τους εορταστάς στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, στην οποία ο παλαίμαχος δημοσιογράφος κ. Ηλίας Μαχαίρας συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για τις πολιτιστικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς επίσης και τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Χριστοφόρο Κολοκυθά για τον συνδυασμό της Εκκλησιαστικής εορτής του Αγίου Παντελεήμονος με πολιτιστικές εκδηλώσεις των Συλλόγων της περιοχής.

img_9088_1.jpg
img_9091_2.jpg
img_9107_1.jpg
img_9117_1.jpg
img_9120_1.jpg
img_9139_0.jpg
img_9142_1.jpg
img_9154.jpg
img_9168_2.jpg
img_9207.jpg
img_9210_0.jpg
img_9230_1.jpg


Ετικέτες