Ρασοφορία Δοκίμου Μοναχού σε Μοναστήρι του Σοχού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μέσα σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Σοχού, η ρασοφορία του Δόκιμου μοναχού Κωνσταντίνου Νικολάου, εις τον οποίον και εδόθει το όνομα Μάξιμος, προς τιμήν του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού.

Η Ακολουθία της ρασοευχής τελέστηκε κατά την διάρκεια του Εσπερινού εις το Καθολικό της Μονής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. π. Ιωαννικίου Κοτσώνη, του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Αρχιμ. π. Ευσεβίου Σπουργίτη, των Πατέρων της Μονής, καθώς επίσης και των κατά σάρκα Συγγενών και πνευματικών αδελφών και φίλων του νεοκαρέντος.

Στην σύντομη ομιλία του, προς της απολύσεως της Ακολουθίας εις αρχάριον Ρασοφορούντα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, τόνισε την αξία του μοναχισμού στις μέρες μας, συνεχάρη τον π. Μάξιμο που απεφάσισε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να αφιερώσει την ζωή του ολοκληρωτικά στον Θεό, ενώ τον προέτρεψε να ακολουθήσει το παράδειγμα της βιωτής του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού.

Η ζωή του μοναχού είναι ένας αδιάκοπος αγώνας με πολλούς πειρασμούς και λογισμούς στους οποίους δεν πρέπει να παρασύρεται, αλλά να έχει ως στόχο και σκοπό να είναι το λαμπερό φως και με το παράδειγμα της πνευματικής βιωτής του να φωτίζει όλους τους ανθρώπους ώστε να βρίσκουν τον δρόμο της σωτηρίας σε μια περίοδο όπου όλες οι αξίες, ηθικές και κοινωνικές, διέρχονται σοβαρότατη κρίση.
Από την πλευρά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, π. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, για την αγάπη και την μέριμνα που δείχνει ανεξαιρέτως στην Ιερές Μονές, τα Ησυχαστήρια και γενικότερα στο μοναχισμό της επαρχίας μας, η οποία και δίδει κουράγιο και δύναμη, ώστε να συνεχίζεται ο αγώνας για το φιλόχριστον έργον που επιτελείται σε αυτές.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, πραγματοποιήθηκε στο αρχονταρίκι της Μονής, η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ενώ ακολούθησε και το καθιερωμένο Μοναστηριακό κέρασμα.

2001lag1.JPG
2001lag2.JPG
2001lag3.JPG
2001lag4.JPG
2001lag5.JPG
2001lag6.JPG
2001lag7.JPG
2001lag8.JPG
2001lag9.JPG
2001lag10.JPG


Ετικέτες