Πενταετές Αρχιερατικό μνημόσυνο του αοιδίμου Μητρ. Ρεθύμνης Ανθίμου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 9η Αυγούστου 2015, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά της πόλεως Ρεθύμνης, τελέσθηκε το πενταετές Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Ανθίμου, ο οποίος εξεδήμησεν εις Κύριον ανήμερα της Εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας μας το έτος 2010.

Των Ιερών Ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος ανταποκρίθηκε με ευγένεια και αγάπη στην σχετική πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος και Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας. Την μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ενώ ο Επίσκοπός μας, κατά την τάξη, κρατούσε το πένθος της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, που δηλώνει την αγάπη του για την Τοπική Εκκλησία των Ρεθυμνίων και για το πρόσωπο του μακαριστού Αρχιερέως.

Μετά τήν Θεία Λειτουργία, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ρεθύμνου, του οποίου επί σειρά ετών είχε διατελέσει Πρόεδρος ο αοίδιμος Ιεράρχης, προσέφερε κέρασμα στη μνήμη του.

Ακολούθως, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Ανθίμου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Ρεθύμνης, όπου τέλεσαν Ιερό Τρισάγιο.

 

 

 

 

 

 

 

 


 Ετικέτες