Πατρών Χρυσόστομος: Κρατείστε την Παράδοση, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Γένους μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Εoρταστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου Πατρών

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος, από τα χορευτικά τμήματα του ομίλου Ελληνικών παραδοσιακών χορών Πανεπιστημίου Πατρών.

           Στη θαυμάσια αυτή εκδήλωση συμμετείχε πλήθος Λαού, που παρηκολούθησε επί τρεις σχεδόν ώρες με ενθουσιασμό και αμείωτο ενδιαφέρον , τους νέους και τις νέες να χορεύουν τους λεβέντικους Ελληνικούς χορούς, ντυμένους με τις παραδοσιακές ενδυμασίες.
          Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ομίλου Ελληνικών Παραδοσιακών χορών Πανεπιστημίου Πατρών κ. Φαρμακόπουλος Γρηγόριος , ο οποίος ευχαρίστησε το πλήθος των παρευρισκομένων και εκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο να απευθύνη χαιρετισμό.
          Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την εκδήλωση, εχαιρέτισε με θερμά πατρικά λόγια, συνεχάρη τον χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου και τους επήνεσε για την θαυμάσια αυτή προσπάθειά τους, η οποία εκτός από τους φοιτητάς απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό της πόλεώς μας.
          «Κρατείστε την Παράδοση, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Γένους μας», ετόνισε ο Σεβασμιώτατος και κατέληξε: « Εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου το Πανεπιστήμιο Πατρών να εορτάση πολλές πεντηκονταετηρίδες». Ο υπεύθυνος διδάσκαλος των χορευτικών ,στο τέλος της εκδηλώσεως, εσημείωσε με νόημα:

Απόψε (Χθες) το κοινό της πόλεως των Πατρών εγνώρισε εκτός από το Πανεπιστήμιο της γνώσεως, το Πανεπιστήμιο του πολιτισμού».
          Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν για την όλη τους προσπάθεια και την θαυμάσια παρουσίαση του προγράμματος.
          Σημειώνομε ότι στα πλαίσια των Πρωτοκλητείων, των εορταστικών δηλαδή εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με το Πανεπιστήμιο.

 

 Ετικέτες