Πανηγυρικό συλλείτουργο στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με περισσή λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 3 Μαΐου 2015, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Περιστερίου, με την ευκαιρία της έλευσης για πρώτη φορά, της δεξιάς Τιμίας χειρός του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος του θαυματουργού από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ στη Θεία Λειτουργία προηξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε, ψάλλοντας με τον χαρακτηριστικό ηδύμολπο ύφος, η Πολυφωνική Παραδοσιακή Κερκυραϊκή Χορωδία του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνα, υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιώτατου Μαέστρου κ. Σπυρίδωνα Μπόχαλη.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα και υποδειγματική καθώς περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν το Λείψανο του θαυματουργού Αγίου.

Στο Θείο Λόγο του ο Θεοφιλέστατος Φαναρίου έθεσε το ερώτημα: «Γιατί άραγε η Εκκλησία τιμά τους Αγίους της; Η απάντηση προκύπτει μέσα από τρεις λόγους. Πρώτον για να δείξουμε με τον τρόπο αυτό ότι οφείλουμε στο Θεό πρωτίστως και σε εκείνους την ύπαρξή μας. Δεύτερον για να καταρρίψουμε το μεθοδικό κήρυγμα του διαβόλου. Και τρίτον, γιατί οι Άγιοι είναι οι ικέτες της κλήσεως και της παρακλήσεώς μας. Αγαπάμε λοιπόν και τιμάμε τους Αγίους, γιατί εκείνοι είναι η εγγύηση της δικής μας Ανάστασης στο όνομα του Ιησού Χριστού. «

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Περιστερίου εξήρε τον Θεοφιλέστατο Φαναρίου για το έργο του, ενώ τον ευχαρίστησε θερμά για τη δωρεά, την οποία πρόσφερε, για τον καλλωπισμό και την αποπεράτωση του Ναού. Επιπλέον ευχαρίστησε και τον Θεοφιλέστατο Βερενίκης, για την τιμητική παρουσία του.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο προϊστάμενος του Ναού και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τους δύο Επισκόπους, τον π. Γεώργιο που συνόδευσε την Τιμία δεξιά του Θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα, καθώς και την Πολυφωνική Χορωδία του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου, που κόσμησε με τις ψαλμωδίες της τη Θεία Λειτουργία.

Το Ιερό Σέβασμα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την Δευτέρα 4 Μαΐου το απόγευμα.

IMG_1977.JPG
IMG_1983.JPG
IMG_1990.JPG
IMG_2037.JPG
IMG_2066.JPG
IMG_2125.JPG
IMG_2126.JPG
IMG_2170.JPG
IMG_2259.JPG
IMG_2267.JPG
IMG_2271.JPG


Ετικέτες