Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρκέλλας στο Βοτανικό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος, στο ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Βοτανικό. Ο Ναός της Αγίας Μαρκέλλας που είναι μοναδικός στην Αττική, αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για χιλιάδες προσκυνητές από όλο το λεκανοπέδιο.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος, ο οποίος κήρυξε πολύ θεολογικά Το θείο λόγ, Τον πλαισίωσε πλειάδα ιερέων των όμορων ενοριών και άλλων Μητροπόλεων.΄
Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην Αγία Μαρκέλλα η οποία έζησε σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου και έγινε σκεύος εκλογής της Θείας Χάριτος. «Έχοντας εμπιστευθεί τον Θεό, αποκτάμε στενότερη σχέση με Αυτόν, και αποκαθίσταται η παρουσία Του μέσα μας. Αυτή την αγάπη και εμπιστοσύνη προς τον Θεό είχαν και οι Άγιοι, οι οποίοι έγιναν κληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού. Αυτή την αγιότητα πρέπει να επιδιώκουμε κι εμείς και να είμαστε βέβαιοι ότι θα απολαύσουμε τα αιώνια αγαθά. Εφόσον εγκατασταθεί μέσα μας ο Χριστός τότε γινόμαστε κοινωνοί της θείας χάριτος και αλλάζει όλο μας «το είναι».
Ο κ. Ιάκωβος έκλεισε το κήρυγμά του με κάποιες αιχμές της επικαιρότητος. «Στην εποχή μας η έννοια της Εκκλησίας έχει παρεξηγηθεί. Πολλοί πιστεύουν ότι η Εκκλησία είναι μόνο να δίνουμε τροφή και βοηθήματα στους ανθρώπους. Πιστεύουν ότι η Εκκλησία είναι ένας απλός κοινωνικός φορέας. Είναι και αυτό, αλλά όχι ΜΟΝΟ αυτό. Η αγαθοεργία πηγάζει από την αγάπη μας προς τον πλησίον. Εκκλησία όμως σημαίνει να έχουμε φρόνημα Θεού και η ζωή μας να εμπνέεται από τα ουράνια αγαθά. Aν πιστεύουμε στην Εκκλησία είναι γιατί πιστεύουμε στην βεβαιωμένη Αλήθεια, τον Αναστάντα Ιησού Χριστό. » 

Τους ύμνους απέδωσε χορός αποτελούμενος από γνωστούς Ιεροψάλτες της Αθήνας.Ετικέτες