Ο παρακλητικός κανόνας στην Παναγία την Μέτζαινα, στην Πάτρα(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον ιστορικό χώρο, στη Μέτζαινα (Πλατανόβρυση) Πατρών, όπου ευρίσκεται η βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του 10ου αιώνος, ετελέσθη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

 Πληθύς ευσεβών χριστιανών συμμετείχε στην ιερά ακολουθία, η οποία ετελέσθη υπαιθρίως, αφού ο Ιερός Ναός είναι κλειστός λόγω εργασιών υπό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

          Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Αναστασία Τογιοπούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλατανόβρυσης, ο Πρόεδρος και πολλά μέλη του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και βεβαίως πολλοί Προσκυνηταί με πρωτοστατούσα τη νεολαία της περιοχής.

          Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και εις τον όρο «Θεοτόκος» και έκαμε λόγο για τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων περί του θέματος αυτού.

          Επίσης μίλησε για πρακτικά θέματα πνευματικής ζωής, επήνεσε τους ευσεβείς Χριστιανούς για την αφοσίωση και την προσήλωση στην Ελληνορθόδοξη παράδοση, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας για την συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη για την ανάδειξη του ιστορικού Ναού της Παναγίας της Μέτζαινας και εκάλεσε όλους και ιδίως τους νέους να παραμένουν σταθεροί στην πίστη και στην από τον Θεό αποκεκαλυμμένη διδασκαλία της αγίας μας Εκκλησίας.