Ο Μητρ. Νεαπόλεως στην Ακολουθία των Τιμίων Παθών στον Ι.Ν.Ευαγγελισμού Ευόσμου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στην Ακολουθία των Τιμίων Παθών , η οποία τελέστηκε μέσα σε κλίμα ιερής συγκίνησης στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ευόσμου .

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος προέπεμψε τους πιστούς με την παρακάτω υπόμνηση : «Η Εκκλησία μας , μέσα από το Μυστήριο του Σταυρού , μάς αποκαλύπτει άλλο ήθος. Χθές , με την ακολουθία του Ιερού Νιπτήρα μας αποκάλυπτε το ήθος της ελευθερίας. Σήμερα, στην κορυφή των αναβαθμών του Τιμίου Πάθους μάς αποκαλύπτει τον έρωτα του Θεού για τον άνθρωπο. Ο Θεός απεκδύεται το μεγαλείο της θεότητας και ενδύεται την ανθρώπινη σάρκα.

Ο Τίμιος Σταυρός γίνεται ,με τη θυσία του Κυρίου , Σύμβολο Ζωής, Σωτηρίας και Αθανασίας.

Ας κρατήσουμε το διακονικό ήθος κι ας βαδίσουμε το λιθόστρωτο «ίνα συμπορευθώμεν Αυτώ και συσταυρωθώμεν Αυτώ , ίνα δι’ Αυτού ζήσωμεν ..»

Παρόντες στην Ακολουθία ήταν : ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστας, οι Βουλευτές κ. Ευαγ. Βενιζέλος, κ. Κ. Γκιουλέκας, κ. Σ. Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Ευόσμου –Κορδελιού κ. Π. Σούλας και πλήθος πιστών.

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες