Ο Μητροπολίτης Πατρών και ο Επίσκοπος Κερνίτσης στις Κατασκηνώσεις του π. Γερβασίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, επεσκέφθησαν για μια ακόμη φορά τις Κατασκηνώσεις του π. Γερβασίου στα Συχαινά Πατρών.

Οι μικροί Κατασκηνωτές υπεδέχθησαν με σεβασμό και αγάπη τους δύο Αρχιερείς και μετά την δέηση που τελέσθηκε στον Ιερό της Αγίας Παρασκευής, παρεκάθησαν στην μεσημεριανή τράπεζα που παρετέθη..
Τόσο ο Σεβασμιώτατος, όσο και ο Θεοφιλέστατος επήνεσαν τα παιδιά για την συμμετοχή τους στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, προτρέποντας τα να παραμείνουν κοντά στην Αγία μας Εκκλησία, μέσα στην οποία ο άνθρωπος ζεί την αληθινή χαρά.
Στην αρχή μίλησε ο Θεοφιλέστατος Κερνίτσης για τις βαθμίδες της πνευματικής κλίμακος και ακολούθησε διάλογος με τα παιδιά.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, μεταξύ των άλλων, είπε: «…Η εποχή μας σήμερα έχει ανάγκη όχι μόνο από καλούς ανθρώπους και επιστήμονες, αλλά από αγίους, γεγονός το οποίο αποτελεί το μήνυμα της Εκκλησίας προς τους νέους σήμερα…»
Επίσης μίλησε ιδιαίτερα για τον Όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη, του οποίου για πρώτη φορά μετά την αγιοκατάταξή του , θα εορτάσωμε την μνήμη.
Τέλος, συνεχάρη τους υπευθύνους Ιερείς της Κατασκηνώσεως, για το ωραίο έργο που επιτελούν στον τομέα της νεότητος.
Μετά την τράπεζα, ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων στους πρωταθλητές της Κατασκήνωσης, ενώ και οι δύο Αρχιερείς ευλόγησαν τα παιδιά και ευχήθηκαν καλό υπόλοιπο καλοκαιριού στους κατασκηνωτές.Ετικέτες