Ο Μητροπολίτης Πατρών για τις προσκυνηματικές αποδημίες αθλητών στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ημερίδα με θέμα: « Αθλητισμός και Υγεία» από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαίας

Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι μέσα σε μια εποχή πνευματικής συγχύσεως, οι νέοι άνθρωποι αναζητούν τις πηγές της γνήσιας τροφοδοσίας του όλου ανθρώπου, ως ψυχοσωματικής οντότητος, όπως έχει δημιουργηθή από τον Θεό.

Ακόμα πιο αισιόδοξο γίνεται αυτό το μήνυμα όταν προέρχεται μέσα από τον αθλητικό χώρο,στον οποίο συνυπάρχουν τόσοι άνθρωποι, που αγωνίζονται και αθλούνται προκειμένου να φτάσουν σε κάποιους στόχους που έχουν θέσει μπροστά τους.

Η εν λόγω ημερίδα πραγματοποιήθηκε, στον πολυχώρο Εκδηλώσεων «Αγορά Αργύρη» και εσημείωσε εξαιρετική επιτυχία, τόσο από πλευράς εισηγήσεων όσο και από πλευράς συμμετοχής.

Στην ημερίδα εκλήθη να ομιλήση και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, με θέμα: «Πνευματική υγεία στον αθλητισμό και στη ζωή μας».

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και επήνεσε και συνεχάρη για την διοργάνωση.

Ακολούθως ανεφέρθη στο θέμα της πνευματικής υγείας και της πνευματικής ασθένειας, στα αίτια τα οποία οδηγούν τον άνθρωπο στην πνευματική ασθένεια και στον τρόπο θεραπείας που είναι απαραίτητος, ώστε να υπάρχη ισορροπημένη ανάπτυξη της όλης προσωπικότητος του ανθρώπου.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε συγκινητικά παραδείγματα αθλητών οι οποίοι προσέρχονται στην Εκκλησία, ζούν πνευματική ζωή, επηρεάζουν θετικά και πνευματικά τους φίλους και συναθλητές τους και έχουν επιτυχίες, όχι μόνο στον αθλητικό τομέα, αλλά και στη ζωή γενικώτερα.
Μίλησε για τις προσκυνηματικές αποδημίες αθλητών στο Άγιον Όρος, σε άλλα Μοναστήρια και Ιερούς τόπους και για την γνώση που έχει ο ίδιος από πνευματικές συζητήσεις, εξομολόγηση και γενικά μυστηριακή ζωή που κάνουν πάρα πολλά παιδιά μας γενικά και ειδικά παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Στην ημερίδα μίλησαν ακόμη οι:

α)- Θεόδωρος Μπαρής, προιστάμενος του Τμήματος Επιστημονικής Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Αναπληρωτής του Περιφερειακού Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με θέμα: Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ενός Μαθητή – Ποδοσφαιριστή

β)- Δρ. Κωνσταντίνος Φουσέκης Pt, BSc, MSc

Καθηγητής Εφαρμογών Φυσικοθεραπείας , ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας. (Αίγιο) με θέμα: ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

γ)- Δημήτριος Καλύβας  

Μέλος της ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας) με θέμα: ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ – Η βία στον αθλητισμό , μορφές και τρόποι αντιμετώπισή της.

δ)- Μαρκέλλα Συμεοπούλου & Μέμα Λαμπροπούλου.

Κλινικοί Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι, με θέμα: :Η διατροφή του αθλητή: Πρακτικές συμβουλές για καλύτερες επιδόσεις.Ετικέτες