Μητρ. Διδυμοτειχου: Υπομονή και καρτερία(ΦΩΤΟ)

Loading...


Για την υπομονή και την καρτερία που επέδειξε η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή, αντιμετωπίζοντας τα βασανιστήρια και το μαρτύριο, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου  κ. Δαμασκηνός, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής του ομωνύμου χωρίου του τέως Δήμου Ορφέως, όπου και ιερούργησε ανήμερα της εορτής, τη Τρίτη 7 Ιουλίου ε.ε. Και συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος εσημείωσε:

 «θα πρέπει και εμείς, στην όντως δύσκολη αυτή συγκυρία που διερχόμεθα σαν λαός, να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με υπομονή και καρτερία, όπως επραξε η Αγία Κυριακή, ακολουθώντας το παράδειγμα του εράσμιου της καρδίας της, που ήταν ο Χριστός».

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον φερώνυμο Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής, παρά το Διδυμότειχο, όπου υπάρχει και αρχαίο Αγίασμα. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε τους άρτους, στην ομιλία του προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, μίλησε επί του αγιογραφικού «πλούσιοι ἐπτώχευσαν καί ἐπείνασαν οἱ δέ ἐκζητοῦντες τόν Κύριον οὐκ ἐλαττωθήσονται παντός ἀγαθοῦ» τονίζοντας την παροδικότητα και τον εφήμερο χαρακτήρα των υλικών αγαθών και την αναγκαιότητα οι πιστοί να αγωνίζονται για τα αιώνια αγαθά και την αρετή, που ποτέ δεν χάνουν την αξία τους.

 

 

 

 

 Ετικέτες