Μητρόπολη για τον Θεόκλητο

Loading...


Τη σχετική πρόταση την είχε κάνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΗΣ
«Στη διάρκεια εκείνης της συνεδριάσεως είχε τεθεί ζήτημα να δημιουργηθεί μία προσωποπαγής Μητρόπολη, η οποία θα διαποιμενόταν από έναν Μητροπολίτη που είχε μεν εκλεγεί σε άλλη χώρα, αλλά δεν ανέλαβε εκεί καθήκοντα και αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα σήμερα» δήλωσε στην «Π» ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος. «Τότε ήταν» συνέχισε «που πρότεινα να ισχύσει το ίδιο για τον Μητροπολίτη Βρεσθένης κο Θεόκλητο, ο οποίος βρίσκεται κοντά μας τα τελευταία τρία χρόνια και είναι ιδιαιτέρα αγαπητός και σεβαστός από όλους».

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ

«Σκέφτηκα να δημιουργηθεί μια προσωποπαγής Μητρόπολη σε ένα τμήμα της δικής μας Μητροπόλεως, που θα είχε έδρα την Ακράτα, στην οποία θα τοποθετείτο ο κ. Θεόκλητος. Με τη λύση αυτή, δεν θίγεται ούτε στο ελάχιστο η ιστορική Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που δεν χάνει κάποιο τμήμα της, δηλαδή είτε τα Καλάβρυτα είτε το Αίγιο, που είναι και οι δύο έδρες της Μητροπόλεώς μας» σημείωσε…

Απόσπασμα από το ρεποσρτάζ της Γωγώς Καράλη  (Πλήρες ρεπορτάζ εφημ. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» )



Ετικέτες