Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Ιωαννίνων Μαξίμου – Ταξίδι-«αστραπή» του Αρχιεπισκόπου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τα ονομαστήριά του άγει σήμερα, 21 Ιανουαρίου, μνήμη του Οσίου Μαξίμου του ομολογητού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και τη διδασκαλία του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, δέχτηκε τις ευχές του κλήρου και του λαού στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου. Ο επιχώριος Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες που συλλειτούργησαν μαζί του τιμώντας την εορτή του Οσίου Μαξίμου αλλά και τον ίδιο.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στον Όσιο Μάξιμο.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος υποδέχτηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, τους φιλοξενούμενους κληρικούς και τον πιστό λαό του Θεού όπου του ευχήθηκαν για τα ονομαστήριά του.

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τον Επίσκοπο και ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη αποτελεί η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ήλθε για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Φωτογραφίες: Τηλέμαχος Παπάς & Ι.Μ. Ιωαννίνων

2101ioan (1).jpg
2101ioan (2).jpg
2101ioan (3).jpg
2101ioan (4).jpg
2101ioan (5).jpg
2101ioan (6).jpg
2101ioan (7).jpg
2101ioan (8).jpg
2101ioan (9).jpg
2101ioan (10).jpg

 Ετικέτες