Μεθέορτιος Εσπερινός και Λιτάνευση στην Αγία Μαρκέλλα Βοτανικού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Μάρκου Παπαγεωργίου

Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση της Τιμίας Εικόνας, τελέστηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, στον Ι.Ν. Αγίας Μαρκέλλας Βοτανικού. Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στον πανηγυρίζοντα Ναό, κατακλύζοντας τους γύρω δρόμους και συμμετέχοντας στην μεγαλοπρεπή Λιτάνευση.

Ενεργή συμμετοχή είχαν η φιλαρμονική του Δήμου, ο σύλλογος Κρητών Περιστερίου, γυναίκες και άνδρες του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και μικρά κορίτσια με λευκά φορέματα και λευκά άνθη στα χέρια, τα οποία συνόδευαν την Εικόνα. Στη Λιτάνευση συμμετείχαν ιερείς από διάφορες ενορίες των Αθηνών.

Στον σύντομο λόγο του ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ανδρόνικος Αλεξάκης, αφού ευχαρίστησε θερμά, πρωτίστως, τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Καψάλη και εν συνεχεία όλους όσους εργάστηκαν και συμμετείχαν στην αποψινή Λιτάνευση, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας προς τους πιστούς. «Προβλήματα στη ζωή μας θα υπάρχουν πάντα, μικρότερα ή μεγαλύτερα. Και αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε γήινοι. Με την έμπρακτη όμως εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπο του Χριστού, καλυτερεύουμε τη ζωή μας.»

Οι λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παρθενομάρτυρος Αγίας Μαρκέλλας, ολοκληρώθηκαν στα προπύλαια του Ναού, με δεκάδες βεγγαλικά που φώτισαν τη νύχτα, καθώς και τη βροχή από λευκά άνθη που έραναν το πλήθος εξ’ουρανού. Ετικέτες